Kérdezzen! Segítünk...

Tisztelt Olvasóink, Látogatóink!
 

Az online könyvtári tájékoztatás lehetőséget ad arra, hogy az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásainkkal, irodalomgyűjtéssel, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan, és természetesen választ is kapnak rá. Válaszainkhoz a könyvtári eszközöket, állományunkat és az internetes felületeken hozzáférhető információkat használjuk fel.

Nem vállalkozunk:

  • konkrét jogi vagy orvosi kérdések megválaszolására.
  • dolgozatok megírására
  • mindent átfogó irodalomjegyzék összeállítására

A kérdés a válasszal együtt jelenik meg a honlap felületén és @-ben is elküldjük a kérdezőnek.
Kérjük a kérdés megfogalmazásakor gondoljon arra, hogy a kérdés is nyilvánosságra kerül és  fenntartjuk a jogot, hogy az írásokat a tartalom megváltoztatása nélkül rövidítsük, stilizáljuk.
A beérkezett kérdésekkel munkanapokon 8 óra és 18 óra között tudunk foglalkozni, válaszainkat a lehető leghamarabb megjelentetjük, elküldjük (maximum két nap).

Borsos Józsefné kérdése
Tisztelt Könyvtár! Érdeklődöm, hogy megvan-e az alábbi kiadás a Könyvtárukban: Terkál Róbert: Kis füzetben nagy segítség a családfakutatáshoz Köszönettel és üdvözlettel: Borsos Józsefné.
2017. június 1.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Borsos Józsefné!

Az Ön által keresett könyv nem található meg könyvtárunk állományában. A könyvtárunkban nem található könyveket könyvtárközi kölcsönzés >> keretében az országban található más könyvtárakból tudjuk megkérni. A szolgáltatást csak a Felnőttkönyvtár érvényes olvasójeggyel rendelkező tagja veheti igénybe. A könyv átvételekor a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ.

Amennyiben ilyen feltételek mellett szüksége van a könyvre, akkor keresse fel könyvtárunkat és kérje személyesen a könyvtárközi kölcsönzést, ha további kérdése van kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

2017. június 2.
Szabó Imre kérdése
Most olvastam az önöktől kikölcsönzött L. Gounelle: Amikor Isten inkognitóban jár. Nagyon jó könyv. Kérdésem, hogy megvan-e Az ember, aki boldog akar lenni c. könyv. Továbbá Coelho: Alkimista c. könyve. Szeretném ezeket a könyveket kikölcsönözni. Tisztelettel Szabó Imre
2017. április 22.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Szabó Imre!

Örülünk, hogy tetszik Laurent Gounelle regénye, a szerző Az ember, aki boldog akart lenni című könyve, még nem található meg a könyvtár állományában, de felvettük a kívánságlistára, a megrendelésre kerülő dokumentumok, könyvek listájára. Előre nem tudjuk pontosan megmondani, hogy mikorra tudjuk beszerezni a könyvet. A könyv beérkezéséről e-mailben fogjuk értesíteni a későbbiekben. Coelho: Alkímista című regénye, pedig kikölcsönözhető a könyvtárunkból, a könyvet elraktuk az Ön nevére a lenti pulthoz három napig, ahol érvényes olvasójeggyel kölcsönözheti. További jó olvasást kívánunk és várjuk könyvtárunkba!

2017. április 24.
Dóra kérdése
Tisztelt Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, lehetséges-e egyidejűleg a Felnőttkönyvtárból és a Gyerekkönyvtárból könyvet kölcsönözni ott helyben, és ha igen, mi a módja, ott hagyhatom-e esetleg a Felnőttkönyvtárból kihozott, de papíron még ki nem kölcsönzött könyveket a pénztárnál, míg bemegyek a Gyerekkönyvtárba, vagy van ennek valami bejáratottabb módja? Felnőttként is ugyanúgy látogatható a Gyerekkönyvtár, mint a Felnőttkönyvtár? Válaszukat előre is köszönöm!
2017. február 26.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Dóra!

Igen, felnőttként is lehet használni a Gyerekkönyvtárat. A Felnőttkönyvtárba beiratkozott olvasók, a felnőtt olvasójeggyel egyaránt tudnak kölcsönözni a Gyerek- és a Felnőttkönyvtárból is. A felnőtt olvasójegyre összesen 8 db könyvet lehet kikölcsönözni. Várjuk könyvtárunkba, és ha szükséges, kérje a könyvtárosok segítségét!

2017. február 27.
Dudás Zoltánné kérdése
Tisztelt Címzett! Érdeklődöm, hogy foglalkozik-e a könyvtár régi folyóiratok, magazinok át-, vagy megvételével. National Geographic magyar nyelven és Interpress Magazin újságokról van szó ez esetben. Esetleg közvetítői segítséget is köszönettel fogadnék, ha van tudomása ilyen igényről. Minden megoldás érdekel(ne), hogy jó helyre kerüljön a gyűjtemény. Válaszát előre is köszönöm szépen. Üdvözlettel Dudás Zoltánné Ildikó
2017. február 15.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Dudás Zoltánné!

 

A könyvtár mindkét folyóiratot járatja. Az olvasó igények és a folyóiratok internetes megjelenésének függvényében kialakított megőrzési határidőig hiánytalanul megvannak az említett folyóiratok évfolyamai. Korábbi számokat, évfolyamokat azonban nem gyűjtünk.

Régebben könyvtárunk néhány értékesebb folyóiratot oktatási intézményeknek ajánlott fel.

Esetleg ezt tudnám Önnek javasolni. Iskolai, középiskolai könyvtárakat keressen meg ez ügyben.

 

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

2017. február 16.
Kató kérdése
Tisztelt könyvtár! Jelenleg nem találom a katalógusban a következő könyveket: Bereczkei Tamás: Machiavellizmus, a megtévesztés pszichológiája Selyem Zsuzsa: Moszkvában esik Tervezi a könyvtár beszerzésüket? Vagy könyvtárközi kölcsönzésben kell kérnem? Előre is köszönöm válaszukat!
2017. február 2.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Kató!

Bereczkei Tamás és Selyem Zsuzsa könyveit is folyamatosan gyűjti, beszerzi könyvtárunk. Mindkét kérését felvettük a kívánságlistára, a megrendelésre kerülő dokumentumok, könyvek listájára. Könyvrendeléseink beszerzését előre nem tudjuk pontosan megmondani ezért, amikor megérkezik és kölcsönözhető lesz, e-mailben értesítjük! Köszönjük türelmét!

Új könyveinkről, híreinkről, rendezvényeinkről a leggyorsabban a mindenkori aktuális hírlevelünkből tájékozódhat. Kérjük iratkozzon fel és figyelje hírlevelünket!

2017. február 3.
Horváth Béla kérdése
Kedves Kolléga! Érdeklődöm, hogy a Kossuth Lajos Összes Munkáiból meg van-e a könyvtárban a IV/1 kötet? Szeretném ott helyben megolvasni.
2017. január 30.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Horváth Béla!

A katalógus szerint Kossuth Lajos munkáiból, irataiból, csak néhány kötetünk van meg >>>  A 4. kötet, amely ezek között szerepel 4. Irataim az emigráczióból címmel jelent meg, más 4. kötet nem található a könyvtárunk állományában.

Az interneten található más országos könyvtári katalógusokban az Kossuth Lajos Összes Munkái 4. kötet: Országgyűlési tudósítások, amely sajnos nem található meg a könyvtárunkban. Amennyiben erre a kötetre van szüksége, könyvtárközi kölcsönzésben tudjuk Önnek megkérni az ország egy másik könyvtárából, ebben az esetben a postaköltséget kell térítenie. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítséségt!

2017. január 31.
Fekete Réka kérdése
Tisztelt Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy megvan-e Önöknek Bálint Ágens Szeleburdi család könyve. Szíves visszajelzésüket előre is köszönöm! Üdvözlettel: Fekete Réka
2017. január 24.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Fekete Réka!

Bálint Ágnes: Szeleburdi család című könyve megvan a Gyermekkönyvtárban, egy példányt elraktunk az Ön nevére a Felnőttkönyvtár fenti pultjához január 28-ig. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

Üdvözlettel: A könyvtár Olvasószolgálata

2017. január 24.
Horváth Béla kérdése
Tisztelettel kérdezem, jól emlékszem-e, hogy Bona Gábor: Hadnagyok és főhadnagyok I-III. c. könyvét megtudom-e nézni Önöknél az olvasóteremben?
2016. december 28.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Horváth Béla!

Bona Gábor: Hadnagyok és főhadnagyok az 1848/49. évi szabadságharcban I-III. című könyvek kölcsönözhetők könyvtárunkból, olvasótermi példány nincsen belőlük. A köteteket kikölcsönözték, várható visszahozatali idő: január 30. Boldog új évet kívnunk és várjuk könyvtárunkba!

 

2017. január 2.
Sára kérdése
Szép jó reggelt József Attila Könyvtár! Barátnőm mesélt Önökről! Ami engem érdekelnek könyvek, azok a katalógusuk alapján nincs meg Önöknek, viszont olvastam a könyvtárközi kölcsönzésről. Erről szeretnék érdeklődni, hogy egyszerre mennyi könyv kölcsönözhető így? Utána tudnék nézni, hogy a küldő könyvtárnak meg vannak-e? Mennyi időre lehet? Csak postaköltség terheli a Magyarországon belüli könyvtárközi kölcsönzést? Köszönöm: Kiss Sára.
2016. december 22.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kiss Sára!

Könyvtárunk állományában nem található könyveket könyvtárközi kölcsönés >> keretében az országban található más könyvtárakból kérjük meg. A szolgáltatást csak a Felnőttkönyvtár érvényes olvasójeggyel rendelkező tagja veheti igénybe. Egyszerre két könyv kérhető meg és a könyveket a küldő könyvtár kölcsönzési szabályzatában megállapítottak szerint lehet használni (pl.: határidő 2, 3 vagy 4 hét, csak olvasótermi használat, határidő hosszabbítási lehetőség stb. - könyvtáranként változó). A könyv átvételekor a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ. A könyvek kereséséhez elsősorban a MOKKA-ODR (Országos közös katalógus és könyvtárközi kölcsönzés) >> katalógust használjuk, ott tud Ön is böngészni, és a keresés után a találati lista Megnéz ikonjára kattintva tudja megnézni a szolgáltató könyvtárakat (és hogy azokban éppen van-e kölcsönözhető példány).

Amennyiben ilyen feltételek mellett is szüksége van a könyvekre, akkor keresse fel könyvtárunkat és kérje személyesen a könyvtárközi kölcsönzést, amikor egy kérőlapon aláírásával igazolja, hogy elfogadta a - fizetési, kölcsönzési - feltételeket. Ha további kérdése van kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

2016. december 22.
Bernadett kérdése
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy a katalógusban olyan találatot adott ki, hogy a raktár (felnőttkönyvtár) lelőhelyen található, attól az még kölcsönözhető (ha valaki beiratkozott tag). Köszönöm :)
2016. december 15.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Bernadett!

A katalógusban jelölt: Raktár (felnőttkönyvtár) elnevezésű lelőhelyen talált könyvek kölcsönözhetők könyvtárunkból. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

2016. december 16.
 
. oldal -  elem/oldal