Kérdezzen! Segítünk...

Tisztelt Olvasóink, Látogatóink!
 

Az online könyvtári tájékoztatás lehetőséget ad arra, hogy az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásainkkal, irodalomgyűjtéssel, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan, és természetesen választ is kapnak rá. Válaszainkhoz a könyvtári eszközöket, állományunkat és az internetes felületeken hozzáférhető információkat használjuk fel.

Nem vállalkozunk:

  • konkrét jogi vagy orvosi kérdések megválaszolására.
  • dolgozatok megírására
  • mindent átfogó irodalomjegyzék összeállítására

A kérdés a válasszal együtt jelenik meg a honlap felületén és @-ben is elküldjük a kérdezőnek.
Kérjük a kérdés megfogalmazásakor gondoljon arra, hogy a kérdés is nyilvánosságra kerül és  fenntartjuk a jogot, hogy az írásokat a tartalom megváltoztatása nélkül rövidítsük, stilizáljuk.
A beérkezett kérdésekkel munkanapokon 8 óra és 18 óra között tudunk foglalkozni, válaszainkat a lehető leghamarabb megjelentetjük, elküldjük (maximum két nap).

Nagy Dalma kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Szeretném megtudni, megtalálhatóak e a következő Német nyelvkönyvek a könyvtárukban. Zwanzig weniger eins - Egy híján húsz társalgási témakör a német alap-, közép-, és felsőfokú nyelv (Szerző: Horváthné Lovas Márta) Német nyelvtani ABC gyakorlatokkal (Maklári Tamás) Segítségét előre is köszönöm!
2018. április 18.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Nagy Dalma!

Az Ön által keresett két német nyelvkönyv nem található meg könyvtárunkban. A katalógusunk szerint nálunk a következő német nyelvkönyvek kölcsönözhetők >>. A könyvtárunkban nem található könyveket könyvtárközi kölcsönzés >> keretében az országban található más könyvtárakból tudjuk megkérni. A szolgáltatást csak a Felnőttkönyvtár érvényes olvasójeggyel rendelkező tagja veheti igénybe. A könyv átvételekor a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ.

Horváthné Lovas Márta: Zwanzig weniger eins = Egy híján húsz : társalgási témakör a német alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsgához >> című könyve, viszont kölcsönözhető a Dunaújvárosi Egyetem könyvtárából.

Amennyiben további kérdése van a könyvtárközi kölcsönzéssel kapcsolatban kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre.

2018. április 18.
Kovács Ida Vanda kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Könyvtárukból ingyenesen elérhetőek-e idegennyelvű adatbázisok is? Egyetemek kutatásai, tudományos cikkek elérhetőek? Köszönöm
2018. február 9.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Kovács Ida Vanda!

Könyvtárunkból, sajnos nem érhetők el idegennyelvű szakirodalmi adatbázisok, viszont a Dunaújvárosi Egyetem Könyvtár és Információs Központban több, előfizetett adabázis is elérhető >>>. Javasoljuk, érdeklődjön a könyvtáros kollégáknál az egyetemi könyvtárban. Jó tudományos munkát kívánunk!

2018. február 12.
Palczer Lajos kérdése
Tisztelt Könyvtáros! Az érdekelne, van e olyan könyvük, mely az 1848-as, főleg a Fejér megyei, vagy Székesfehérvári Nemzetőrökről ír? Valamikor nagyon régen, lehet vagy 15 éve az unokám kölcsönzött ki nekem ilyen témájú könyvet, de, már nem emlékszem a címére, és a könyv írója nevére sem, talán Magony Imre írhatta Köszönöm.
2018. január 31.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Palczer Lajos!

Jól emlékszik! Magyon Imre: Székesfehérvár nemzetőrei 1848-ban című könyve foglalkozik ezzel a témával. A könyv azóta is megvan és kölcsönözhető. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

2018. január 31.
Kiss Sára kérdése
Kedves Könyvtár! Néztem a katalógusukat. Krimiknél néztem, hogy a skandináv krimik közül pár darab hiányzik a listájukból. Ezeket tervezik beszerezni (Szomjúság, Méltatlanok, Emlékszem rád, Egyszer úgyis meg kell halni, lány a hóban, A kőfejtő, Az első gyilkosságom, Kristálytemplom, Árulás, Távoli hangok, Az utolsó rítus)? Illetve a Temperence Brennan sorozatnál a Síri titkok című kötetet? Esetleg a Castle sorozat további köteteit? Illetve még J.D.Robb (Nora Roberts) köteteit - itt a romantikus műfajúak is - ? Vámpír-os témakörben pedig a Vámpírnaplók sorozat és a Fekete tőr testvériség sorozatot tervezik beszerezni? Köszönöm előre is válaszukat!
2018. január 29.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kiss Sára!

Köszönjük, a bőségesen összegyűjtött kéréseit. Az újabb és jelenleg is beszerezhető J. D. Robb, Nora Roberts és a skandináv krimisorozat köteteit igyekszünk folyamatosan beszerezni. A könyveket felírtam a kívánságlistára, a megrendelésre kerülő dokumentumok, könyvek listájára. A másik két sorozatot is felírtam, viszont azok már régebben (1991-től és 2005-től) megjelentek, valószínűleg nem tudjuk beszerezni ezeket a köteteket, így nem lenne teljes a sorozat sem. A korábban  megjelent könyveket könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatásunkkal tudjuk biztosítani olvasóinknak. A kívánságlisára felírt könyvek közül, ha bármelyiket beszerezzük és kölcsönözhető lesz, akkor e-mailben értesítjük. Amennyiben további kérdése van, írjon az olvszolg@jakd.hu e-mail címre, és várjuk személyesen könyvtárunkba!

 

2018. január 30.
Kiss Sára kérdése
Kedves Könyvtár! Azt szeretném kérdezni, hogy valahol meg lehet-e tekinteni (internetre gondoltam főként), hogy mely könyvek megvételét/beszerzését tervezik? Köszönöm előre is válaszukat!
2018. január 28.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Kiss Sára!

A tervezett beszerzésekről, a megrendelt új könyvekről egyelőre nem vezetünk internetes regisztrációt. Ha esetleg valamilyen kérése van és szeretné, hogy valamelyik könyvet/könyveket megvásároljuk, akkor egy "kívánságlistára" felirathatja, akár itt, akár személyesen a könyvtárban, vagy e-mailben is kérheti. Várjuk könyvtárunkba!

 

2018. január 29.
Oláh Tibor kérdése
Tisztelt Címzett! Vasvári Pál 1969-ben végzett tanulóiról van egy tabló képem, amit szívesen feltöltenék, ha van rá igény, és így talán kapcsolatot is találhatok 47 évvel ezelőtt végzett iskolatársaimmal.
2017. december 6.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Oláh Tibor!

Köszönjük a felajánlását, szívesen elfogadjuk a tablóképet! A könyvtár honlapján található képtár "Képes" virtuális múzeumában az Iskolai tablók >> csoportba fel tudjuk tölteni az Ön tablóképét. Amennyiben ezt a lehetőséget szeretné, akkor kérem, küldje el a képet az olvszolg@jakd.hu e-mail címünkre.
Javasoljuk, ha lehetősége van, akkor a Facebookon található dunaújvárosi csoportokba és a Vasvári Pál Általános Iskola csoportba is töltse fel a képet, ott valószínűleg nagyobb eséllyel rátalálnak iskolatársai.

Köszönettel: Olvasószolgálat

2017. december 8.
Szabó Imre kérdése
Ha jól olvasom megjelent Bán Mór 9. kötete az Isten katonája. Én erre jó régen bejelentkeztem. Ha lehetséges szeretnék sorban állni ezért a könyvért. Kérem szíveskedjenek értesíteni, ha mehetek érte. Tisztelettel Szabó Imre
2017. november 21.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Szabó Imre!

Köszönjük érdeklődését. Bán Mór Hunyadi című könyvsorozatát gyűjtjük, az új kötetemegjelenést figylejük és megvásároljuk.
A 9. kötet Isten árnyéka címmel fog megjelenni, az interneten található hivatkozás szerint előreláthatólag november 28-án >>. A kért könyvet az Ön nevére felírtuk, amint megérkezik és kölcsönözhető lesz könyvtárunkból értesíteni fogjuk e-mailben.

Üdvözlettel: Olvasószolgálat

2017. november 22.
Elekes Alexandra kérdése
Milyen szolgáltatás az ODR és milyen nyomtatványt kell kitölteni a használatához, még nem vagyok tag, de a jövőben szeretnék. Fontos a válaszuk, köszönöm :) Üdv: Szandra
2017. október 24.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Elekes Alexandra!

A könyvtárközi kölcsönés >> keretében az országban található más könyvtárakból kérjük meg a dokumentumokat. A szolgáltatást csak a Felnőttkönyvtár érvényes olvasójeggyel rendelkező tagja veheti igénybe. Egyszerre két könyv kérhető meg és a könyveket a küldő könyvtár kölcsönzési szabályzatában megállapítottak szerint lehet használni (pl.: határidő 2, 3 vagy 4 hét, csak olvasótermi használat, határidő hosszabbítási lehetőség stb. - könyvtáranként változó). A könyv átvételekor a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ. A könyvek kereséséhez elsősorban a MOKKA-ODR (Országos közös katalógus és könyvtárközi kölcsönzés) >> katalógust használjuk, ott tud Ön is böngészni, és a keresés után a találati lista Megnéz ikonjára kattintva tudja megnézni a szolgáltató könyvtárakat (és hogy azokban éppen van-e kölcsönözhető példány).

Amennyiben ilyen feltételek mellett is szüksége van a könyvekre, akkor keresse fel könyvtárunkat és kérje személyesen a könyvtárközi kölcsönzést, amikor egy kérőlapon aláírásával igazolja, hogy elfogadta a - fizetési, kölcsönzési - feltételeket. Ha további kérdése van kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

2017. október 26.
Pásztor Zsuzsanna kérdése
Tisztelt Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy Körmöci Katalin Hová bújt a matematika című könyve megvan-e önöknek.
2017. október 21.
Olvasószolgálat válasza

Tisztelt Pásztor Zsuzsanna!

Az Ön által keresett könyv nem található meg könyvtárunk állományában. A könyvtárunkban nem található könyveket könyvtárközi kölcsönzés >> keretében az országban található más könyvtárakból tudjuk megkérni. A szolgáltatást csak a Felnőttkönyvtár érvényes olvasójeggyel rendelkező tagja veheti igénybe. A könyv átvételekor a visszaküldés postaköltsége terheli az olvasót, amely a könyv súlyától és a mindekori postai díjszabásoktól függ.

Amennyiben ilyen feltételek mellett szüksége van a könyvre, akkor keresse fel könyvtárunkat és kérje személyesen a könyvtárközi kölcsönzést, ha további kérdése van kérem írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre. Várjuk könyvtárunkba, ahol kérje a könyvtárosok segítségét!

2017. október 25.
Garbaczné Patkós Andrea kérdése
Szeretném megkérdezni, hogy könyvtárközi kölcsönzéssel megszerezhető-e Benkő Zoltán Ötösöm lesz kémiából című könyve. Sajnos én ilyen szerzővel interneten nem is találtam meg. Talán önök tudják merre érdemes indulni. Előre is köszönöm segítségüket! Garbaczné Patkós Andrea
2017. szeptember 26.
Olvasószolgálat válasza

Kedves Garbaczné Patkós Andrea!

Az interneten és a rendelkezésünkre álló közös katalógusban (http://www.odrportal.hu), amelyen keresztül a könyvtárközi kölcsönzést is rendezzük, mi sem találtunk Benkő Zoltán szerzőtől Ötösöm lesz kémiából című könyvet. Ezzel a címmel Villányi Attila szerzőtől található könyv, Benkő Zoltántól pedig kémia témában: Kémiai alapok című könyve elérhető, letölthető az internetről  >>>.
Lehetséges, hogy nem pontos a hivatkozás? A közös katalógusban, ahol az ország más könyvtárainak katalógusaiban tudunk kereseni, sajnos ott sem találtuk Benkő Zoltántól a keresett könyvet.

Amennyiben további kérdése van kérem, írjon a kkozi@jakd.hu e-mail címre.
Üdvözlettel: Olvasószolgálat

2017. szeptember 26.
 
. oldal -  elem/oldal