Adatvédelem

A József Attila Könyvtár oly módon kezeli a honlap látogatoinak személyes adatait, hogy az a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve biztosítsa a látogatók biztonságos internetezési lehetőségét, a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli. Gondoskodik az adatok biztonságáról, továbbá megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.
Adatvédelmi nyilatkozatunk kialakításakor az alábbiakban felsorolt vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat vettük figyelembe:

  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;

  • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;

  • A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre;


A József Attila Könyvtár automatikusan gyűjt információkat a honlap egyes oldalainak látogatottságáról, a látogatások számáról és gyakoriságáról. Ezeket az információkat kizárólag összevontan, egyének szerint nem azonosítható módon dolgozza fel, az adatok statisztikai célokat szolgálnak. A kollektív adatok elemzése segítséget nyújt a látogatók érdeklődésének felméréséhez, a szolgáltatásaink igény szerinti fejlesztéséhez.
Szolgáltatásaink számos olyan kapcsolódási pontot (linket) tartalmaznak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért a nem vállalunk felelősséget.

Az adatvédelemmel kapcsolatos további kérdéseiket látogatóink az alábbi e-mail címre küldött levélben tehetik fel: olvszolg@jakd.hu.