KönyVélemény - OLVASÓINKTÓL

Szárazság

Az író elkalauzolja az olvasót a távoli jövőbe, ahol az emberek különböző nehézségek árán élnek. Tetszett nekem, hogy betekintést nyerhettünk az „új” világba ahol gépek segítségével, robotikát bevonva élik az emberek a mindennapi életüket. Az író más regényeiben is fellelhetőek az érdekes karakterek, itt is megismerhetünk egy különleges fiatal párt, akik korosztályuktól visszahúzódva élnek, de ugyan, akkor gondolkodásmódjukba nyíltak. Látszott, hogy az író, sok munkát fektetett abba, hogy hiteles forrásokból dolgozzon. Egy igazán izgalmas disztópikus történetet olvashatunk.

Oroszlán

Egy igazán pozitív hangvételű történet. Borús, esős napokra kiváló elfoglaltság, mert elmulasztja a rosszkedvünket. :)

Rejtélyes Rio

R. Kelényi Angelika könyvének főhőse ezúttal Rióban kezd kalandos nyomozásba. Caro igazi vagány csaj, talpraesett, okos. Könnyedén alakítja a beépített "ügynök" szerepét, és azt hiszem, főnökének köszönhetően még sok ilyen kalandjáról kaphatunk majd hírt. A könyvben jó arányban van a romantika a nyomozással. Humoros, pörgős történet. Tényleg csak ajánlani tudom annak, aki egy kis nyári olvasmányra vágyik.

Az utolsó reggel Párizsban

Érdekes volt olvasni, hogy a mostanában festőként tevékenykedő Náray Tamás, hogyan indult el a divat útján, hogyan lett a külkereskedelmet végzett ambiciózus fiatalemberből nemzetközi divatmágus. Hogy egy olyan rendszerben, ahol nem nézték jó szemmel azt, aki kitűnt, mégis hogyan volt képes az önmegvalósításra. (...) De a karriertörténet mellett egy család történetébe is bepillantást nyerhetünk, melynek tagjai erős és karakán személyiségek, akik soha nem hagyják magukat a környezetük által befolyásolni.

Az Ickabog

Harry Potter-fanként kötelező. Szép, igényes könyv, tele gyerekrajzokkal. Igazából mesére számítottam, de egy nagyon éles társadalomkritika az egész mű. Gyereknek semmiképpen sem adnám, hiszen tele van vérrel és nagyon "durva" ármánykodással. Rowling még mindig jól ír, élvezetes a történet, szinte beszippantja az olvasót. A szereplők nevei érdekesek és nagyon jellemzi őket. A történetben jól keveredik a fantasztikum a valósággal. Viszont nem egy újabb Harry Potter részt kap az olvasó, sokkal sötétebb és borúsabb hangulatú a mű. És felmerül a kérdés: vajon tényleg ennyire rossz a helyzet?
első előző következő utolsó