Felnőttkönyvtár

A tágas, kényelmes bútorokkal felszerelt olvasói terek bárki számára nyitottak. A könyvek, folyóiratok és a különgyűjteményekben található dokumentumok helybenolvasása, jegyzetelése mindenki számára ingyenes.

A felnőttkönyvtár állományát közel százezer kötet könyv, térképek, többszáz DVD, hangoskönyv és közel 200 féle napi-, hetilap és folyóirat alkotja.     

 

 

 

A dokumentumokban való eligazodást, a dokumentumok kiválasztását segítik a könyvtárosok, az elektronikus és hagyományos katalógusok, adatbázisok, bibliográfiák, adattárak.

 

Különgyűjtemények: 

Olvasóterem:

Lexikonok, kézikönyvek, összefoglaló monográfiák, atlaszok, albumok, térképek, statisztikai adattárak, szótárak gyűjteménye, amelyek a könyvtár zárva tartási idejére az olvasótermi művek is kölcsönözhetőek.

Helyismereti különgyűjtemény

A gyűjteményben a városunk múltjára, jelenére, jövőjére vonatkozó információkat, dokumentumokat gyűjtjük, rendszerezzük és feltárjuk. Tájékoztatást, segítséget adunk az érdeklődőknek, kutatóknak, tanulóknak.
A helyi sajtó példányait megjelenésük óta gyűjtjük, megőrizzük, feltárjuk.
Megőrzünk minden olyan dokumentumot (eredeti vagy másolati formában), amely valamilyen módon kötődik a városhoz és a környező településkhez.

 

Térítés ellenében lehet fénymásolni, internetezni, számítógépeken dolgozni.


A Felnőttkönyvtár térképe