Jane Harper: A természet ereje

„Mire a vadőrök felderítőcsapata visszatért, a rágcsálnivaló elfogyott, a kávé kihűlt és megkeseredett. Az eukaliptuszfák körvonala világított a sötétedő égbolt alatt. Minden jelenlévő feszült volt. Ahogy halványodott a fény, a jópofáskodás is abbamaradt.”

Öt kolléganő csapatépítő tréningen vesz részt az ausztrál vadonban. Az idő nem kedvez a túrázóknak, akik véletlenül letérnek a kijelölt útvonalról és eltévednek a bozóterdőben. Az öt nő ellenérzéseik dacára kénytelen összefogni, ha ki szeretnének jutni a rengetegből. Azonban mindenki másképp reagál a nehéz helyzetre és ösztöneiknek engedve veszélyes vizekre eveznek. Négyen kijutnak élve, azonban az összeférhetetlen Alice Russelnek nyoma vész. Mentőcsapatok indulnak keresésére és a szövetségi rendőrként dolgozó Aaron Falk is csatlakozik hozzájuk, aki korábbról ismeri az eltűnt nőt. A nyomozás során kiderül, hogy a túlélő csapat tagjai mindannyian másként emlékeznek az eseményekre. Egyenként nyerhetünk betekintést az öt nő magánéletébe, bonyolult kapcsolatrendszereikbe. Vajon a köztük lévő viszályok vezettek akár gyilkossághoz is?

Jane Harper ausztrál újságíró ismét izgalmas krimit alkotott. Előző műve az Aszály több díjat is nyert, jelenleg megfilmesítésén dolgoznak.

„A hegyláncnál történtek óta Falknak sok ideje volt gondolkodni. Tűnődött az emberi kapcsolatokról, és arról, milyen könnyen megromolhatnak. Töprengett a haragtartásról. A megbocsátásról.”

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita