ELMARAD! - HÍD - gitárest a reneszánsztól napjainkig

Elmarad a Zenei esték a könyvtárban III. - Nagy Ákos a dunaújvárosi születésű zeneszerző négyrészes előadás-sorozatának harmadik állomásán egy gitárestre várja az érdeklődőket 2020. november 13-án, pénteken 17 órakor. Nagy Ákos vendégei: Cserenyec Dóra és Nickmann Marcell.

ELMARAD! - HÍD - gitárest a reneszánsztól napjainkig

Szeretettel várunk mindenkit koncertsorozatunk harmadik estéjén!

FOTÓ: SZABÓ ADRIENNE FOTÓ: SZABÓ ADRIENNE Cserenyec Dóra és Nickmann Marcell előadásában
 

Louis Couperin: Allemande & Courante en ré mineur

César Franck: Prelude, Fugue & Variation Op. 18

Johann Sebastian Bach: Adagio & Allegro a BWV 1034-ből

Benjamin Britten: Nocturnal after John Dowland

Nagy Ákos: Salita in discesa

2020. november 13. péntek 17 óra

 

Célunk egy olyan többlábú híd felépítése, egy olyan műsor összeállítása volt, amely a barokktól napjainkig ível. Ahol a hangok és gesztusok találkoznak és párbeszédet folytatnak. Ami közönségünket idegen világokba kalauzolja, melyekkel sosem, vagy nagyon ritkán találkoznak.

Cserenyec Dóra

9 évesen kezdett gitározni. Közép- és felsőfokú zenei tanulmányait Szegeden végezte a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán Bozóki Andrea, Pavlovits Dávid és Csáki András irányítása alatt. 2016-ban klasszikus gitár előadóművész, majd 2017-ben művésztanár diplomát szerzett. Tanulmányai alatt és után is több nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen. Repertoárjában kiemelt szerep jut a kortárs és 20. századi zenének.


Nickmann Marcell

Nickmann Marcell 1996-ban született Budapesten. 14 évesen kezdett klasszikusgitározni Árok Sándornál. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán folytatta Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid növendékeként és 2019-ben megszerezte BA előadóművész diplomáját. Még ebben az évben 3. helyezést ért el a Tallini Nemzetközi Gitárversenyen illetve 2. helyezést a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárversenyen. Szintén 2019-ben bemutatta Magyarországon Claude Vivier „Pour guitare” című darabját, Cserenyec Dórával közösen pedig Nagy Ákos „Salita in discesa” című művét.