Silvia Avallone: Egy barátság története

"-Hogy bízhatsz meg benne? Nem látod, hogy bánik veled? Megaláz, kihasznál. Ki tudja, kinek képzeli magát, te százszor, ezerszer többet érsz nála. Ő csak egy olcsó bábu.”

Elisa elvált szülők gyereke, édesanyjával és bátyjával él Biellában. Tizennégy éves korában édesanyja úgy dönt, hogy jobb helye lenne édesapjánál. Így kerül Eliza T.-be. Annak ellenére, hogy édesanyja és bátyja elég zűrös életet élnek, nehezen fogadja el a helyzetet, hogy távol éljen tőlük. T.-be nehezen illeszkedik be, hiányzik a megszokott otthona. A gimnáziumban megismeri Beatrice Rossettit, aki teljesen az ő ellentéte. Gyönyörű modellalkatú lány, gazdag családi háttérrel. Kettejük barátsága mindenkit meglep. Egyetlen közös bennük a magány, a szeretet hiánya. Barátságuk egy farmerlopással indul, és innen szinte elválaszthatatlanok lesznek. Majd a későbbi években, amikor már Bolognában élnek, valami történik, ami teljes szakításhoz vezet.

Tizenhárom évvel később Beatrice befutott világsztár lesz, millióan követik a közösségi médiában. Eliza pedig egyetemi tanár, egyedül neveli kisfiát. Annyi év elteltével sem tudja feldolgozni a történteket, nagyon nehezen viseli, hogy különváltak útjaik.

Vajon mennyire őszinte ez a barátság? Mi húzódik mögötte? Van megbocsájtás?

Egy regény, amely nem csak a barátságról szól, hanem sokkal többről, szülő gyerek kapcsolat, család, szerelem, álmok feladása. Egyszóval magáról az életről.

Lehetünk szegények, gazdagok, a problémák, gondok ugyanúgy ott lehetnek a háttérben. A látszat néha csal!

„Mielőtt én is megadom magam, és a másik karfára hajtom a fejem, igyekszem bevackolni magam közéd és a párnák közé, arra gondolok, hogy sokkal, de sokkal érdekesebb és megindítóbb, az, kik vagyunk valójában, annál, hogy kiknek szeretnénk mindenáron látszani”

az ajánlást készítette: Szabó Csilla Ildikó