Kate Hewitt: Isten veled, gyermekem

„Ott állok a bölcsőd előtt, küzdök a kitörő boldogsággal és a könnyekkel, mert még korai, hogy így érezzek, vagy talán már késő. Kinyújtom a kezem, a műanyag mózeskosárba teszem, vágyom rá, hogy megérintsem puha, rózsaszín bőröd, kerek arcod, előre tudom, milyen simának érzem majd. Szeretlek. Megteszek érted bármit.”

Rendkívüli regény, amely párhuzamosan mutatja be egy örökbe adó és örökbe fogadó anya történetet.

Heather és Kevin elég nehéz körülmények között nevelik három lányukat, a tizenegy éves Emmát, a nyolcéves Amyt és a négyéves Lucyt. Kevin balesetet szenved, emiatt nem dolgozhat. Életkörülményeik egyre romlanak. Mikor Heather megtudja, hogy babát vár, bár nem tervezte, rögtön világossá válik számára, hogy nem tarthatja meg. Hosszas vívódás után úgy döntenek, hogy a legjobb megoldás mindannyiuk számára, ha a születendő babát örökbe adják. Heather választása Gracere esik, akinek velük ellentétben mindene meg van. Vajon képes lesz Heather megtenni ezt a fájdalmas lépést?

A két nő élete örökre összefonódik. Egyik oldalon a fájdalom, a lemondás, abban bízva, hogy a gyereknek szebb és jobb jövője lesz. A másik oldalon az örökbefogadás öröme, amely teljesen megváltoztatja Grace életét.

Amikor már kezd kialakulni mindkettejük élete, egy lesújtó hír mindent megváltoztat.

„Kibámulok a sötétségbe, és a lelkem mélyén az egyik felem, egy hatalmas, fájdalmas felem vissza akarja vonni ezt az egészet. Azt akarom mondani, hogy felejts el mindent, meggondoltam magam, akarom. Akarom Isaacet. Akarom, akarom, akarom. A szavak elindulnak kifelé, a számban tömörülnek, ki akarnak törni. Az ajkamba kell harapnom, hogy ne mondjak olyat, amit tudom, hogy megbánnék.

Mert nem számít, mennyire fáj most ez, nem számít, hogy nem érzem helyesnek, mert tudom, hogy azt teszem, amit kell. A legnehezebb utat választom. Mint eddig is.”

az ajánlást készítette: Szabó Csilla Ildikó