Kate Hewitt: Éltető remény

„Különös, mennyire készen állok erre. Éveken át gondolni sem voltam hajlandó rá, minden lélegzetemmel küzdöttem ellene, és most, hogy eljött az idő, furcsa belenyugvást érzek, ahogy arra soha, de soha nem számítottam volna.”

Rachel, a gyógyíthatatlan beteg 6 éves Emily édesanyja soha nem adja fel a küzdelmet. Rendületlenül látogatja az éber kómában lévő kislányát, reggeltől estig az ágya mellett ül, minden apró rezzenésre reménykedik, hátha csoda történik. Folyamatosan figyeli a legújabb orvosi lapokat, az interneten kutat gyógymód után. Házassága nem bírta ki a megpróbáltatásokat, volt férje új életet kezdett Eva oldalán. James kínosan ügyel, hogy új feleségét távol tartsa előző családjától.

Amikor Rachel egy kísérleti stádiumban lévő kezelési lehetőségre bukkan Olaszországban, volt férje ellenzi az újabb próbálkozást. Rachel elkeseredésében Evahoz fordul segítségért. Hosszas vívódás után közösen indulnak el az orvosok előtt is ismeretlen úton, reménykedve, hogy sikerrel járnak. Az olaszországi út mindhármuknak sorsdöntő fordulatot hoz. Felismerik, ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni, fel kell fedni érzelmeiket, és szembe kell nézniük egymással, valamint saját félelmeikkel is.

„És én hiszek benne, hogy a reményre rátalálhatunk a legkülönösebb és a legsötétebb helyeken is, a szenvedésben ugyanúgy, mint az örömben.”

Szívszorító történet Kate Hewitt tollából, mely szól az anyai szeretet rendíthetetlenségéről, az emberi kapcsolatok mélységeiről. Regénye megírása előtt tanulmányozta az orvosi hátteret is, kitérve a szülők sokszor ellenmondásos viszonyaira mind a betegséghez, mind egymáshoz.

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita