Kate Hewitt: A lányomért bármit

„Halkan lélegzel, alig hallom, de legalább látom, ahogy a mellkasod szabályosan emelkedik és süllyed, minden egyes lélegzetvétel egy-egy ígéret. Még itt vagy. Még az enyém vagy. Most még.”

Milly és Matt boldog házasságban élnek. Mivel Milly örökbefogadott gyerek volt, mindig arról álmodozott, hogy majd egyszer anya lesz. Alig harmincnégy éves, amikor az orvosa tudomására hozza, hogy nem lehet gyereke. Milly teljesen összeomlik a hír hallatán, összetörnek az álmai. Anna, Milly legjobb barátnője egy csodálatos ajánlattal áll elő, felajánlja Millynek, hogy ő készen áll arra, hogy donor legyen. Hosszas fontolgatás után elfogadják a felajánlást és megkérik Jacket, Matt bátyját másik donornak. Így a megtermékenyített petesejt beültetésével Milly esélyt kap az anyaságra. Nem minden úgy alakul, ahogy Milly szerette volna. A baba megszületése után, Milly depresszióba esik és innen az események más fordulatot vesznek, ami a barátságukat is próbára teszi.

Szívszorító, magával ragadó történet fájdalomról, szeretetről, veszteségről és reményről. Hogyan lehet feldolgozni, hogyan lehet túlélni egy ilyen nehéz emberpróbáló helyzetet? Vajon sikerül nekik?

„Anna megáll az ajtóban, keze a kilincsen. Végignéz rajtunk, felemeli az állát, szeme csillog: könnyektől és haragtól. Várok...de vajon mire? Hogy lesz valami értelme ennek? Hogy képesek leszünk hátralépni, megjavítani a leszakadt hidakat, és együtt továbblépni?”

„Minden nap új. Minden a kegyelem csodája.”

az ajánlást készítette: Szabó Csilla Ildikó