Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

„Amikor megcsókollak, szemernyi kétely sem marad benned, hogy valódi a csók.”

A történet hősnője Catalina, egy spanyol származású, egyedülálló nő. Túl van egy nagy szakításon, és emiatt fél bárkit is közel engedni magához. Hamarosan nővére férjhez megy, ráadásul az exe is eljegyzett egy lányt, ezért a családja iszonyúan aggódik érte. Hogy megússza a sok kínos kérdést és pillantásokat, elkövet egy hatalmas hibát, azt hazudja, hogy van egy New York-i barátja, akit magával visz az esküvőre. Persze Catalinának nincs egy férfi sem az életében, így ez a kis hazugság nagy fejtörést okoz neki. Amikor elmeséli munkahelyi barátnőjének a kínos helyzetét, Aaron kihallgatja a beszélgetést. Aaron a munkatársa, leendő főnöke és gyűlölik egymást. Catalina egy öntelt alaknak tartja a férfit, és ha tehetné, szóba sem állna vele, hisz minden oka megvan rá. Legnagyobb meglepetésére a kiállhatatlan Aaron felajánlja a segítségét, hogy beugrik a kamubarát szerepébe és elutazik vele Spanyolországba. Viszont cserébe ő is kér egy szívességet a lánytól. A sármos kolléga pontosan az a személy, akivel Catalina soha nem ment volna bele az alkuba, mert a férfi alaposan megbántotta őt a megismerkedésükkor, így eszébe sincs elfogadni a felajánlást, viszont a családjának sem akar csalódást okozni azzal, hogy nem viszi el a "pasiját".

„Aaron felsóhajtott, halkan kifújta a levegőt.

Nem értem miért olyan nehéz elhinni, hogy ezt csinálom.
Aaron…- keserűen felnevettem - … nem is kedveljük egymást. Ami nem baj, mert nagyon… mások vagyunk. Nem illünk össze. De ha még egy percet se bírunk ki egymás társaságában anélkül, hogy le akarnánk harapni a másik fejét, akkor honnan a fenéből veszed, hogy ez jó ötlet?
Szerintem remekül kijövünk egymással.

Elfojtottam a nevetést.

Na jó, ez már tényleg vicces volt. Szép munka, Blackford.”

Végül nem maradt más, minthogy az elviselhetetlen kollégájával utazik el, mégiscsak ő marad az utolsó szalmaszál, amibe belekapaszkodhat. Persze eljátszani a boldog szerelmespárt Catalina rokonai és exe előtt egy olyan párosnak, akik ki nem állhatják egymást nem tűnik túl egyszerű dolognak. A kényszer szülte helyzet miatt kell összefogniuk, és ez elindít bennük valami változást.

„Fagyos hideg áradt szét a testemben Aaron váratlan hiányától, és a fejem mindent megkérdőjelezett, ami a mai est során történt, hiába ismételgettem magamban, hogy ez semmit sem jelent.

A világon semmit.

Sosem voltunk barátok.

Újra ugyanaz az Aaron és Lina voltunk, mint addig, és ezen semmi sem változtat.”

A történet egy szórakoztató, vidám, romantikus komédia. A könyv első része az esküvőig bejárt utat mutatja be, a másik fele pedig az esküvőn, majd az utána történteket. Miután a szereplők lassan kezdenek megnyílni, megismerjük a múltjukat, sérelmeiket. Catalina idővel rájön, hogy Aaron nem az a férfi, akit valójában ismer. Kifejezéstelen arca mögött érzelmei is vannak, és olyan titkai, amelyek miatt ellenségesnek tűnik. Catalinának pont egy ilyen stabil, magabiztos férfira van szüksége a kis cselszövése megvalósításához. Az útjuk során Aaron ügyesen lavírozik a lány akadályai között és kiválóan ellensúlyozza a kelekótya viselkedését.

az ajánlást készítette: Kollár Kitti