Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

1966. március 4-én volt az első diplomaosztó a Felsőfokú Technikumban

„harminc újdonsült diplomás közül 25-en a Vasmű dolgozói"

„A Kerpely Antal Kohóipari Technikum Igazgatóság közli, hogy a Kormány május 5-én kelt rendelete értelmében az 1962/63-as tanévben megindul esti tagozaton a felsőfokú szaktechnikus képzés... Tanulmányi idő 3 és fél év. Jelentkezhetnek azok a legalább két év munkaviszonnyal rendelkező, 22. életévüket már betöltött, de 45 évnél fiatalabb dolgozók, akik középiskolai érettségiével vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkeznek, ha felvételüket a munkaadójuk javasolja.”

Az ősszel megindul városunkban a felsőfokú szaktechnikus képzés. Dunaújvárosi Hírlap, 1962.07.17. 6.o.

„Ma 16 óra 30 perckor a Felsőfokú Technikum aulájában ünnepélyesen kézhez kapják diplomájukat az első Dunaújvárosban végzett szaktechnikusok. Hét félév után az elmúlt napokban tett államvizsgát 16 üzemszervező és 18 kohász szaktechnikus, akik az iskola első, esti tagozatú évfolyamán végeztek.”

Diplomakiosztó ünnepély a Felsőfokú Technikumban. Dunaújvárosi Hírlap, 1966.03.04.3.o.

Az ünnepségen beszédet mondott Molnár László, az iskola igazgatója, melyben kitért a technikum felsőfokú oktatási intézménnyé fejlesztéséről, megköszönte a város és a vasmű támogatását. A „harminc újdonsült diplomás közül 25-an a Vasmű dolgozói, akik péntek este a Vasmű klubban nagyszabású banketten ünnepelték meg volt tanáraik, vizsgáztatóik, vendégeik és családtagjaik körében tanulmányaik immár sikeres befejezését.”

Az FKT első diplomásai. Dunaújvárosi Hírlap, 1966.03.08.2.o.

„Az első nappalai tagozaton végzett hallgatók, – köztük mindössze három dunaújvárosi fiatal – 1966 júliusában kapták meg diplomájukat. Ekkor összesen 26 gépész, 12 kohász metallurgus és 7 kohász technológus tette le sikerrel az államvizsgát és kapott diplomát az első végzős nappali évfolyamon.”

Dunaújvárosból az egész országba. Dunaújvárosi Hírlap, 1966.07.19.1.o.

Kapcsolódó linkek