STRANDKÖNYVTÁR a szabadstrandon

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy strandkönyvtár a szabadstrandon... és most a "mese" újra valóra válik! Július 3-án, vasárnap több évtized után újra megnyitotta kapuit a strandkönyvtár a megújult szabadstrandon! Könyvek, mese, napsütés, víz, játék, strand!

A kezdetektől fogva a könyvtár igyekezett a könyvtár falain kívül is megszólítani az olvasóit! Az 1960-as évektől különleges helyszíneken is megjelent, volt strandkönyvtár a városi uszodában és a szabadstrandon, folyóiratolvasó a Vidám Parkban :)

A

 

Strandkönyvtár bútorai a BME Építész Szakkollégiuma által szervezett Future Perfect - Alkotótábor során kerülnek megépítésre a DANUrB+ Program támogatásával. A bútorok a téli szezon során könnyedén szétszerelhetőek, majd nyáron ismét összerakhatóak, így hosszú ideig szolgálhatja majd a kikapcsolódni vágyó dunaújvárosi strandolókat.

A Strandkönyvtárat a dunaújvárosi József Attila Könyvtár fogja birtokba venni, így vasárnap, az átadás napjára különféle gyermek- és családi programokkal is készülnek majd, amellett, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb könyvekkel fogják feltölteni az újonnan épülő "kulturális-szigetet".
 

Újra vár a strandkönyvtár! Gyere utánunk a szabadstrandra!