VERSKIÁLLÍTÁS - VERSBEN a város - MEGHOSSZABBÍTVA!

A Magyar Költészet Napja alkalmából a József Attila Könyvtár és a Bartók Kamaraszínház Dunaújvárosról szóló versíró pályázatot hirdetett. A versekből rendezett kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel továbbra is megtekinthető a könyvtárban és ONLINE is. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A Dunaújvárosról szóló versíró pályázatra 38 alkotó 55 verset küldött el nekünk. A legifjabb "költőnk" 11 éves, a legidősebb pedig 88 éves. Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a Magyar Költészet Napja alkalmából a József Attila Könyvtár és a Bartók Kamaraszínház közösen meghirdetett "Versben a város" elnevezésű versíró pályázatára beküldött költeményeket!


Gratulálunk a díjazottaknak!
 

1. helyezett: IHOS KRISZTINA: Dunaújvárosi szerelem

2. helyezett: KEVE MÁRTONNÉ: Újvárosi életem

3. helyezett: KONDOR KÁROLYNÉ: Egy szelet Dunaújváros

Különdíj: CSATÓ VIKTÓRIA: Ott, ahol a Duna...

Verskiállítás ONLINE - a versek a könyvtár honlapjának képtárában is olvashatók >>


Őze Áron, színházigazgató a versíró pályázatról:
–Túlnyomó részt az idősebbek írták meg az emlékeiket, a város és az életük összefonódása volt a fő téma. Fantasztikus megéléseket írtak le, nagyon őszintén. Az az érdekes, zsűrizés közben mi csak a jeligéket kaptuk meg, utólag derült ki az, hogy melyik vers mögött hány éves író áll, és nem tűnt fel a versírók között lévő nagy korkülönbség. Azt gondolom, hogy nagy sikernek lehet értékelni ezt a pályázatot, és gondolkodunk is egy antológián, amiben az összes anyagot szeretnénk kiadni. Szerintem a születésnapját ünneplő Dunaújváros felé ennél nagyobb szeretet és kitárulkozás nincs, mint hogy ezeket a verseket megjelentetjük. Olyan anyag van a birtokunkban, amit nem szabad elherdálni, és valamilyen formában folytatni kell, és ez szándékunkban is áll."

Forrás: Varga Zsófia: Költészetünnep: versek, díjátadó, Beck-Grecsó-est, 2022.04.12., duol.hu >>


A Verskiállítás kísérőprogramja:

Írók, költők portréi - kiállítás Sarokné Varga Anna festményeiből >>

A portrék a Felnőttkönyvtár folyóiratolvasójában április 11-30. között megtekinthetők.

 

A Versben a város - Versíró pályázat Dunaújvárosról


eredményeként első, második, harmadik helyezettet hirdetünk és a zsűri által legjobbnak ítélt alkotók jutalomban részesülnek.
A díjazott műveket a Bartók Kamaraszínház színészei mondják el a díjátadó ünnepségen, melyre a Bartók Kamaraszínházban 2022. április 10-én (vasárnap) 19 órakor kerül sor.

Az eseményen kihirdetjük a Versben a város versíró pályázat eredményét, Őze Áron színházigazgató bemutatja a nyertes pályaművet. A díjakat Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író, dalszerző adja át a Bartók Kamaraszínházban az április 10-i, Beck Zoltánnal közös zenés irodalmi estje előtt, melyre a pályázat résztvevői 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A Magyar Költészet napja alkalmából szeretettel meghívjuk Önt, és kedves családját a díjátadó ünnepségre és az azt követő irodalmi estre.