Fókuszban a NAGYBŐGŐ - zenés hangszerbemutató

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. december 10-én, pénteken 18 órakor Pengő Csaba és Bögöthy Ádám ismeretterjesztő előadására, amelyen a nagybőgőt ismertetik meg a közönséggel. Hangszerbemutató sok élőzenei példával, sokféle stílusban, két nagyszerű zenész előadásában.

Pengő Csaba és Bögöthy Ádám

hangszerbemutatója

sok élőzenei példával, sokféle stílusban

FÓKUSZBAN A NAGYBŐGŐ

2021. december 10. péntek 18 óra

 

Pengő Csaba és Bögöthy Ádám ismeretterjesztő sorozata: sokan sokfélék vagyunk és így sokan sokféle zenét szeretünk: jazzt, klasszikus zenét, pop-rockot, népzenét... Sokan sokfélék vagyunk és így másképpen állunk a művészetekhez: van, aki aktív befogadója, van, aki tevékeny teremtője, van, aki elhivatott közvetítője… Sokan sokfélék vagyunk és így másképpen alkotunk: van, aki a tradíciókat követi, van, aki csak újítani akar, van, aki tervez és van, aki a pillanatnak áldozza a dolgok létrejöttét…

Ezen az alkalmon egy nagyon színes, stílusokon átívelő ismeretterjesztő műsorral vár minden zeneszerető embert Csaba és Ádám, melynek során hangszerüket, a nagybőgőt ismertetik meg a közönséggel. Szó lesz a bőgő történetéről, zenekari szerepköréről - igen sok élőzenei példával -, majd mint a szóló-, és kamarazenei műfajok főszereplőjét mutatják be igen sokféle stílusban.