S. J. Kincaid: A kárhozott

Gyakorlatilag embernek nézünk ki, sőt a DNS-ünk is emberi. Mégsem vagyunk azok, hanem olyan, minden könyörülettől mentes teremtmények, akik tökéletes hűséggel ragaszkodnak egyetlen személyhez. Ezért a személyért a legnagyobb örömmel ölnénk meg bárkit, de csakis őérte.”

 

Nemezis is egy ezen lények közül: kárhozott. Élete célja, hogy a galaktika egyik szenátorának lányát, Sidonia Imypreant védelmezze – és Nemezis bármire képes, hogy biztonságban tudja. A szenátor jó ideje nem osztozik az uralkodó elveiben – így amikor egy nap a császár magához hívatja Doniát, a család tudja: a lány túsznak kell. És a kárhozott csak egyféleképp védelmezheti meg gazdáját: ő megy el helyette a császárhoz, a birodalom fővárosába, Chrysanthemumba.

 

A császári udvar akár egy viperafészek, és Nemezis hamar megtanulja, hogy sokkal jobban kell vigyázni arra, hogy tökéletesen alakítsa Lady Impyreant – mindannyiuk érdekében. De amikor a császár felrobbantja régi otthonát, benne a teljes Impyrean-családdal, azzal elveszti létezése értelmét. Mikor épp megöletni készül magát azzal, hogy rátámad az uralkodóra, váratlan szövetségesre talál. Ettől kezdve pedig a bosszúnál sokkal többel kell megbirkóznia...

 

- Ha szeretnél több lenni, mint egy karámba zárt állat – biztatott –, akkor bizonyítsd be, hogy érdemes vagy az Impyrean család szolgálatára. Mutasd meg, hogy engedelmeskedsz, amikor számít! Öld meg ezt az embert!

Szeretet. Nyugalom. Nem tudtam, mik lehetnek, de már akartam őket. Vágytam rájuk. Odaléptem a férfihoz, és elroppantottam a nyakát.”

az ajánlást készítette: Kiss Anita