Rachel Abbott: Aludj jól

Tudhattam volna, hogy valami nincs rendben, amikor nélkülem akarta elvinni a gyerekeket. Hiszen ilyet sosem csinált. Ha figyeltem volna, igazán figyeltem volna arra, amit mond, talán közbeavatkozhattam volna, amíg nem késő.”

 

Olivia Brooks látszólag gondtalan feleség és családanya egyik napról a másikra eltűnik három gyermekével együtt. A család nem ismeretlen a rendőrök előtt, hiszen korábban pont a feleség jelentette gyermekei eltűnését. Akkor azonban rövid idő elteltével mindenki előkerült, félreértés történt a családfő szerint. Most Robert Brooks, a férj is egyre gyanúsabban viselkedik, míg őt is szem elől téveszti a rendőrség. Tom Douglas főfelügyelő és kollégái már a legrosszabbtól tartanak az egyre szövevényesebb ügyben. A szálak egy kis szigetre, Alderney-re vezetnek, ahol drámai helyzetek után minden kiderül és semmi nem az, aminek látszik.

 

Levegőt sem tudok venni. Nem a magam, hanem Freddie életéért küzdöm, és nem tudok hangosan kiáltani. Megpróbálom, de akkora a nyomás a torkomon, hogy csak gyenge nyöszörgésre telik tőlem. A fejemet sem tudom elfordítani, ám valahonnan előrelendül egy sötét alak, és visszarántja Freddie-t a peremről. Hála istennek. A gyerekeim biztonságban vannak.”

 

Rachel Abbot Angliában született és nevelkedett, nemrég költözött Alderney-re, a Csatorna-szigetek egyikére, ahol mostani könyve is játszódik. Első könyve Csak az Ártatlanok címmel jelent meg, mely rögtön nemzetközi bestseller lett.

 

az ajánlást készítette: Garbaczné Rapcsák Rita