Lawson, Jenny: Őrülten boldog - Vicces könyv borzalmas dolgokról

„Alvási zavarokkal küzdök, ami valószínűleg meg fog ölni. Engem vagy valaki mást”

„Ma azoknak a ritka napoknak az egyike van, amikor minden embert szeretek, és imádom, hogy milyen csodákra képesek. Ha valaki el meri venni a kedvem, azt tuti, hogy pofán szúrom.”

 

Azok közé az emberek közé tartozom, akik hajlamosak nagyon sajnálni magukat, amikor probléma adódik vagy szomorú esemény történik az életükben. Aztán hallok valakiről a környezetemben, látok egy dokumentumfilmet vagy olvasok egy könyvet és elszégyellem magam! Rájövök, hogy kiváltságos helyzetben vagyok, mert mindenem, mindenünk megvan a családomnak és nekem. És, ami a legfontosabb, egészségesek vagyunk!

A szégyen után jön a csodálat, hogy nekik, akikre annyival többet mér a sors és mégsem adják fel, honnan van a hatalmas erő, amivel nap-nap után teszik a dolgukat és megbirkóznak a mindennapok nehézségeivel.

Itt van például Jenny Lawson, aki depressziós és még számos más mentális betegsége van, de megküzd a bajaival! Harcában a család, a barátok, a humor és az önirónia segíti.

„Mert sötétség nélkül nincs világosság, fájdalom nélkül megkönnyebbülés. És mindig emlékeztetem magam, hogy milyen szerencsés vagyok, mert képes vagyok megélni nemcsak a mély szomorúságot, hanem a nagy boldogságot is. Képes vagyok megragadni és élvezni minden egyes örömteli pillanatot, mert láttam, milyen gyorsan lesz a fényből sötétség, és fordítva. Kiváltságos vagyok, mert képes vagyok felismerni, hogy a nevetés hangja egy áldás, egy dal, és felismerem, hogy a családommal és a barátaimmal töltött boldog órák olyan kincsek, melyeket meg kell őriznem, mert gyógyítanak, és vigaszt nyújtanak. Ezek a pillanatok adják a hitet ahhoz, hogy az életért érdemes küzdeni. És ezek segítenek átvészelni azt, amikor a depresszió annyira eltorzítja a valóságot, hogy megpróbál meggyőzni ennek az ellenkezőjéről.”

az ajánlást készítette: Fábián Krisztina