Catherine Isaac: Te, Én, Minden

„Ennek nem így kellett volna történnie.

Ezt nem egyedül akartam végigcsinálni.

Nem számított, hogy mennyit aggódtam a kapcsolatunk miatt az előző hónapokban, ebben a pillanatban bármit megadtam volna, hogy Adam ott legyen velem...”

A regény egy fiatal, egyedülálló anya történetét meséli el, hol szívszorító, hol humoros események folyamán, melyet egy vakáció során ismerhetünk meg.

Jessnek, aki szülei segítségével nevelte fel a fiát, sok nehézséggel kellett megküzdenie… A nő tíz éves fiával és gyereke apjával tölt el egy nyarat a napsütötte Dordogne-ben. Adam szívesen fogadja őket, Château de Roussignolban, a gyönyörű kastélyszállójában, amit ő újított fel és üzemeltet.

Míg kisebb-nagyobb konfliktusokkal zajlik a nyaralás, Jess visszaemlékezéseiből megismerhetjük családja történetét gyermekkorától kezdve, anyja leépülésén keresztül, Adammel való kapcsolata végéig.

Adam fia születésétől fogva kivonta magát a szülői felelősség alól, nem akart még apa lenni, a tervei közé nem fért a család és az ehhez tartozó kötelességek. De vajon tíz év után, miért dönt úgy Jess, hogy nyaralást szervez Franciaországba, miért olyan fontos neki, és különösképp anyjának, hogy William és apja közel kerüljenek egymáshoz?

„Ekkor William felnéz rám; izzik a szeme.

- Nem lesz minden rendben, nem igaz, anya? Mi nem leszünk rendben… Nem arról van szó, hogy hazamegyünk. - komoran néz. - Hanem arról, hogy te nem vagy őszinte. Pedig mindig azt mondod, hogy az igazságot kell mondani. És beszélni a problémákról. Aztán te mégsem mondod el senkinek. De én tudom… tudom. (...)

Csendben próbálom kihámozni a William szavai mögött húzódó értelmet. Vajon oly sok ember elől sikerült elrejtenem a titkot, kivéve azt az egyet, aki elől leginkább el akartam volna?”

az ajánlást készítette: Kollár Kitti