Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

1995. június 28-án megnyílt az Egészségház Dunaújvárosban

Az Egészségért Egészségmegőrző és Betegellátó Bt. – a város első magántulajdonú rendelőkomplexuma – a Liget köz 7. szám alatt működik.

1995. június 28-án ünnepélyes keretek között megnyitották az Egészségért Egészségmegőrző és Betegellátó Bt. rendelőkomplexumát a Liget köz 7-ben, a volt fogtechnika (korábban pedig óvoda) helyén. A megnyitón részt vett Almási Zsolt polgármester, az alpolgármesterek, az egészségügyi bizottság elnöke és az egészségügyi titkárság vezetője, s Dunaújváros politikai és gazdasági életének több ismert szereplője. Az Egészségért Bt. tulajdonosai dr. Kemény János gyermekgyógyász, üzemi szakorvos és dr. Palaczk Ilona belgyógyász szakorvos.

„Kemény doktor megnyitó szavaiban két lehetőségről beszélt, amit a rendszerváltás adott – a háziorvosok számára is. Az egyik a vállalkozás, a magasabb anyagi színvonal elérésének lehetősége, a másik pedig, hogy ezért halálra - jobb esetben félholtra – dolgozhatják magukat.”

forrás: Az egészségért és megőrzéséért, in.: A Hírlap, 1995. 06. 30., p. 1.

 

1995 februárjától működött a teljesen átalakított épületben gyermekorvosi rendelés, majd márciusban átköltözött a felnőtt háziorvosi rendelés, illetve az akupunktúrás és lézeres kezelés is.

A megnyitót követően – a háziorvosi rendelésen kívül – helyet kapott az épületben belgyógyászat, fizikoterápia, kislabor, nőgyógyászat, érsebészet, ultrahang, szívterhelés-vizsgálat, valamint fogorvos is.

Az Egészségért Bt. dolgozói kollektívája 2002-ben megkapta a Dunaújváros Egészségügyéért díjat. Az indoklás szerint „A kollektíva dolgozói jól, lelkiismeretesen, türelmesen, emberségesen, udvariasan és magas színvonalon végzik munkájukat, betegeik megelégedésére.”

forrás: „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat kaptak, in.: 7közlap, 2002. 01. 04., p. 6.

 

Napjainkban az Egészségházban működik háziorvosi rendelés, magánrendelések (szakrendelések, továbbá alternatív gyógymódok), a tornateremben jógaóra és végeznek foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot is.

 

Az Egészségház kollektívája napjainkban Az Egészségház kollektívája napjainkban

Kapcsolódó linkek