Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

1959. július 15-én adták át a 8-as és 9-es óvodát

"Az új óvodákban a foglalkoztató termeken kívül külön napozó terasza is lesz.”
„ Sztálinvárosban, az ifjúság városában sok az apró gyermek. A jelenlegi hét óvoda és hét bölcsőde férőhelye is kevésnek bizonyul a gyermekek napközi elhelyezésére. Ezért a városi tanács most további két óvodát építtet a technikumi városrészben. Az egymás mellett létesítendő két száz-száz személyes óvodát lépcsőzetes építkezési módszerrel építik. Az új óvodákban a foglalkoztató termeken kívül külön napozó terasza is lesz.”

(M.M.: Két új óvoda épül. Sztálinvárosi Hírlap, 1958. 06. 06. 3.o.)

Az építkezés 1958 májusában vette kezdetét. Az eredeti tervek szerint 1959. március 24-én meg kellett volna történnie a műszaki átadásnak, azonban a felmerülő problémák miatt – konyhai berendezések-, kazánok hiánya – el kellett halasztani az átadást. Az új időpontot április 2-ra tűzték ki, azonban erre akkor sem kerülhetett sor, többek között az elektromos sütőkemence, és az ételfőző üstök bekötésének hiánya miatt. Végül aztán 1959. július 15-én sor került az átadásra, Sztálinváros és Stalinstadt barátságának jegyében.

A 9.számot kapott óvoda, 1999-ban fennállásának 40-ik évfordulója alkalmából emblématervező-pályázatot hirdetett. Pálfalvi János képzőművész választotta ki a győztest, Hevesi Árpádné javaslatát, amely tartalmazta azt az ötletet, mely szerint az óvoda vegye fel az Aprók Háza Óvoda nevet.

2001-ben a 8-as Napköziotthonos Óvodával kapcsolták össze. 2004 júliusában a városban működő valamennyi óvoda összevonására került sor, így az Aprók Háza Óvoda a Dunaújvárosi Óvoda egysége lett. 2005-ben a Kőris utcai óvoda is az „Aprók-hoz” került.

2010-ben Jubileumi Emlékdíjat kapott az óvoda, a Virágos Dunaújváros pályázat tíz éve hűséges résztvevőjeként.