Már kapható a könyvtárban Miskolczi Miklós új könyve!

Miskolczi Miklós A 70 éves DUNAÚJVÁROS kis enciklopédiája című új könyve már kapható a könyvtárban. A könyv ára: 1500 Ft.

"A több mint 200 oldalas kötet négy fejezeten keresztül, jellemzően rövid történetekből építkezve eleveníti föl a városépítés kezdeteinek időszakát, az ikonikus helyeket, tárgyakat és emlékeket, az országba-világba szétszóródott, a város jó hírét keltő személyiségeket, valamint a várossá válás fontosabb mérföldköveit. A beszélgetést vezető Szente Tünde azon kérdésére, újabb 70 év múlva mit mondhat az akkori jelen ember a városról, Miskolczi Miklós óvatos optimizmussal válaszolt:
– Szeretnék szép jövőt jósolni neki."

"A gyűjteményes kötet bemutatójának elején Barta Endre alpolgármester kiemelte, hogy az esemény méltó nyitánya lehet a város ünnepi programsorozatának, hiszen a megidézett történetek és személyek révén minden ízében magunkénak érezhetjük mind a várost, mind a kötetet.
A szerző a kötetbemutatón elárulta: valódi közösségi alkotás született, amiért elsősorban a Mi, dunaújvárosiak facebook csoport aktív és lelkes, tippadás és hozzászólások terén is jeles tagjainak tartozik köszönettel. Miskolczi Miklós megköszönte az önkormányzat, valamint a kötet létrejöttében szintén nagy szerepet vállalt Bartók Kamaraszínház segítségét is."

Forrás: Öcaline: Ünnepi nyitány - díjesővel (galériával), www.dunaujvaros.com, 2021.08.19. >>