DUNAÚJVÁROS '70 - könyvtári óra

Várostörténettel fűszerezett könyvtári foglalkozás középiskolásoknak. Alkotások, intézmények, ki tervezte, mikor épült, hol található? ...és egy kis irodalom: helyi írók, költők, művészek a városról és akik jelen voltak a városépítésnél. BEJELENTKEZÉS szükséges!

Könyvtári foglalkozások középiskolásoknak
 

A városépítés, a városalapítás 70. évfordulója alkalmából idén a középiskolásoknak meghirdetett könyvtári foglalkozásaink Dunaújváros történetéhez kapcsolódnak.

A várostörténeti foglalkozáson a diákok különböző feladatokon keresztül kereshetik meg a válaszokat, a város intézményeihez, szimbolikus alkotásaihoz kapcsolódó "Ki tervezte?", "Mikor épült?", "Hol található?" kérdésekre. A könyvtári katalógus: OPAC, az adatbázisok: Helyismereti adatbázis, Hírünk, nevünk messze száll..., Digitális tartalmak, Várostörténeti kronológia, Képtár, Műelemzések adatbázis használatával tájékozódhatnak a könyvtár olvasói tereiben, a könyvtári állományában.

...és egy kis irodalom:
Emlékek versben, prózában és képekben a városépítés 70. évfordulója alkalmából. Az ILYENEK VOLTUNK... - Írók, költők a városépítésről - várostörténeti kiállítás képei nyomán, irodalmi kérdések segítségével ismerhetik meg a diákok a városhoz kötődő szerzőket és műveiket.

Bejelentkezés szükséges! Elérhetőségek: olvszolg@jakd.hu I 25/423-952