EREDMÉNYHIRDETÉS - Kreatív versfaragás

Versíró pályázatunk eredményei megszülettek, köszönjük a részvételt és gratulálunk minden lelkes versfaragónak! „A jó vers élőlény, akár az alma, (...) mást mond az éhesnek s a jóllakottnak / és más a fán, a tálon és a szájban, / végső tartalma, vagy formája nincs is, / csak él és éltet.” (Weöres)

Kezdjünk egy kis statisztikával:

- Összesen: 37 vers

- Gyerekek (14 éven aluliak): 10 fő

- Felnőttek (14 éven felüliek): 27 fő

- Legifjabb versfaragó: 8 éves

- Legszebb korú versfaragó: 82 éves

- Nemek aránya: 20 nő - 17 férfi

 

A ZSŰRITAGOK

Nagyon meghatódtunk, hogy ennyi fiatal és még fiatalabb költői lelkületű olvasótok ragadott tollat. Mindegyik versben találtunk szép, minket megérintő sorokat, gondolatokat. Nem volt könnyű dolguk a megadott szavak ismeretében, s mégis megbirkóztak velük. () Igazi, jó versfaragó játék volt, mi meghatódtunk az eredményen.” (Részlet a zsűri értékeléséből.)
 

KÁLNAY ADÉL

József Attila-díjas
író, költő

SZUPRICSNÉ SZABÓ
MAGDOLNA

magyar, történelem szakos tanár

KURUCZ GERGELY

magyartanár, karnagy,
a Bartók Ksz. zenei vezetője


AZ EREDMÉNY

A zsűri úgy határozott, hogy egy ilyen szép megmérettetésben mindenki megérdemli a minősítést. Íme a döntésük:

A versfaragók díjazását a Libri és a Líra-Móra Könyvesbolt támogatta!

GRATULÁLUNK MINDEN PÁLYÁZÓNAK!

 

 

AZ ARANY MINŐSTÍTÉST NYERT MŰVEK:
 

 

Végül engedjék meg, hogy megosszunk néhány szívmelengető sort a pályázók üzeneteiből:

 

"Édesanyám (...) nagy örömmel fogadta a Kreatív versfaragás pályázatot, úgy gondolja, hogy a vers szeretete és a játékosság független a kortól."

 

"Én is nagyon meghatódtam az Önök e-mailjét olvasva. Amennyiben az én "költeményem" színvonala eléri azt az értéket, amely megjelenhet, boldoggá tesz, ha közzéteszik, a nyilvánosságnak. Én érzem magamat megtisztelve, de nagyon! Nagy tisztelettel és szeretettel üdvözlöm Önöket."

 

"Izgatottan várom az eredményt, illetve örülnék ha versem méltó lenne arra, hogy mások is megismerjék! Szóval, hozzájárulásom adom. Köszönöm szépen önzetlen, lelkiismeretes munkájukat!"

 

"Tisztelettel és hálával köszönöm, hogy a 15 év kihagyás után megírt suta kis versemet mégis érdemlegesnek ítélték meg."

 

"Nagyon szépen köszönöm, nagyon örülök az arany minősítésnek és a nyereményemnek is. (…) Kíváncsian figyelem majd a feltöltéseket, és elolvasom a többi résztvevő alkotásait is. Valamint várom a jövőbeli pályázataikat. :) Köszönöm még egyszer!"

 

"Tisztelt Olvasószolgálat!

Túl szegényes a szókincsem ahhoz, hogy határtalan meglepetésemet, végtelen boldogságomat Önöknek ecseteljem. Éreztem, hogy a mai nap ünnepnap lesz számomra. Reggel nem is sejtettem még, mire alapoztam ezt a kellemes, különleges érzést. Nagyon szépen köszönöm az ezüst minősítést, amit kaptam a zsűritől. Ígéretet teszek arra, hogy legközelebb is részt veszek ehhez hasonló, irodalmi pályázaton. Nekem kellemes kikapcsolódást, örömet jelentett, játszani ékes, anyanyelvünkkel. A magyar nyelv a legszebb és legédesebb a világon!

Sok szeretettel és tisztelettel üdvözlöm a verseny szervezőit, a zsűri munkáját külön kiemelem. Mindenkinek nagy köszönet jár, hogy létre jöhetett ez a nemes versengés!

Maradok továbbra is tengermély tisztelettel…."

 

"Nagyon megtisztelő a bronz minősítés amit kaptam. Hihetetlen nagy boldogság ért mikor olvastam az e-mailt melyben erről értesítettek. Főleg a mostani járványhelyzet miatt, ami mindenkinek megnehezíti az életét.

Jelenleg a Dunaújvárosi kórházban dolgozom nővérként ami elég sok időmet elvesz és nehéz, de ugyanakkor nem ismerek szebb dolgot mint a betegek ápolását gyógyítását.A szabadidőm viszont kihasználom amennyire lehet a családommal és persze az írással töltve. További pályázatokra is örömmel fogok írni a közeljövőben. Hálásan köszönöm az elismerésüket!"

 

„Reggel még nem gondoltam,

hogy milyen szép díjat kaptam.

Boldogság teljes ezért,

köszönet mindenért.”

 

"kedves Olvasószolgálat, tisztelt zsűri,

először is, hűha.

elképesztően hálás vagyok a szóban forgó arany minősítésért, nagyon szépen köszönöm.

álmomban sem reméltem volna bárminemű minősítést.

sajnálatos módon azonban jelen körülményeim nem teszik lehetővé, hogy az említett fizikális nyereményekért elutazzak Dunaújvárosba, ám semmi okom panaszra.

számomra a pályázaton való részvétel jelentette a legnagyobb megtiszteltetést, s ama tény, hogy esetleg publikálják weblapjukon, megosztják olvasóikkal a nevezett szerzeményem, amiért ezúton is köszönettel tartozom."

 

Köszönjük a kedves szavakat! :)