NYÁRON is NYITVA! RÖVIDÍTETT NYITVATARTÁS: július 22. - augusztus 16.

Egész nyáron szeretettel várjuk olvasóinkat, látogatóinkat! A Felnőtt- és a Gyermekkönyvtárban július 22-e és augusztus 16-a között: hétfőn, szerdán, pénteken 8 órától 13 óráig, kedden és csütörtökön 13 órától 18:30 óráig, rövidített nyitvatartással. Szombatonként zárva tartunk!

A Felnőttkönyvtár és a Gyermekkönyvtár egész nyáron nyitva áll és szeretettel várja olvasóit, látogatóit!

JÚLIUS 22-e és AUGUSZTUS 16-a között RÖVIDÍTETT NYITVATARTÁSSAL várjuk látogatóinkat!


Olvasni nyáron is jó! A szünidőben egy nyaralás, strandolás vagy csak egy pihenés alkalmával is szívesen tölti idejét egy jó könyv társaságában. Akár izgalmas, kalandos vagy romantikus, könnyed, szórakoztató olvasmányokat, regényeket keres a pihenéshez, a szabadidő eltöltéséhez, nálunk megtalálja a nyári hónapokban is.
 


A Béke Fiókkönyvtár július 29-e és augusztus 20-a között ZÁRVA tart!



A gazdag választék közül, most egy család "életmeséjét", egy szívszorító történetet ajánlunk figyelmükbe, amelynek ősszel könyvbemutatója lesz könyvtárunkban.

Az Országos Könyvtári Napok és a zene világnapja alkalmából a könyvtár vendége lesz október 4-én, pénteken:
É. Szabó Márta és fiai: Érdi Tamás zongoraművész és Podhorányi Zsolt újságíró, könyvszerkesztő, rendező.

 

É. Szabó Márta: Akinek a madarak is Chopint énekelnek

„Csodálatos élmény volt napról napra, sőt óráról órára tapasztalni, ahogy kinyílik Tamás előtt a világ. Vele együtt éltem át, hogy micsoda erő rejlik Mozart és Beethoven muzsikájában, és hogyan aranyozza be egy vak kisgyerek életét, hétköznapjait a zene. Ha nem vele élek, sosem hiszem el, hogy a zenének ilyen hatalmas ereje van.”

É. Szabó Márta, a Magyar Televízió egykori szerkesztője, Érdi Tamás világhírű zongoraművész édesanyja e könyvben meséli el szívszorító történetüket. Tamás koraszülöttként jött a világra, a kezdeti rettegést lassan a bizakodás váltotta fel a kis család életében. Az inkubátorban töltött hetek azonban visszafordíthatatlan folyamatokat idéztek elő a kicsi fiú szemében. Hogyan lesz a világtalan kisfiúból világhírű zongoraművész küzdéssel, kitartással, szorgalommal és hatalmas tehetséggel...  >>>

 

Könyvekben, olvasásban és pihenésben gazdag nyarat kívánunk!