Őszi újdonságok - újságok, magazinok

Bemutatószámok - új újságok, magazinok a könyvtárban: Apa magazin; Gyereklélek - pszichológiai magazin elhivatott szülőknek; HelloBaby! - család születik; Kreatív ötletek Special: Karácsonyfadíszek; Praktika: Varrás - lakásdekoráció, játékok, divatkiegészítők; Varrás & divat...


ÚJ ÚJSÁGOK, MAGAZINOK - MUTATVÁNYSZÁMOK A KÖNYVTÁRBAN

Apa magazin

"Az Apa magazin megalkotásánál az volt a legfontosabb szempont, hogy azok az apák kapjanak releváns és hasznos tanácsokat, akik meg szeretnék élni az apaságot, annak minden örömével és kihívásával együtt." Szórakoztatóan, őszintén, sokszínűen mutatja be a modern apaságot, olyan cikkek segítségével, melyeket jellemzően apák írnak. Olyan apáknak és apákról szól, akik nem húzódnak a háttérbe, hanem örömmel vesznek részt gyermekeik nevelésében és a családban tudatosan vagy ösztönösen betöltik a megtartó szerepet, akik keresik a legjobb megoldásokat minden kérdésre, problémára, és optimista módon állnak a helyzetekhez, de beismerik, ha egy-egy helyzet kihívások elé állítja őket.
 

Gyereklélek - pszichológia magazin elhivatott szülőknek

Új magazin számtalan izgalmas témával – Cikk a mesékről, az ételek viselkedésre gyakorolt hatásáról, az iskolarendszer elavultságáról, az érzelmi fejlesztésről, az állatasszisztált terápiáról és még számtalan érdekes témáról a gyerekneveléssel kapcsolatban – szakértők tollából. A Gyereklélek minden leendő és gyakorló szülőt, sőt nagyszülőt merőben új megközelítéssel szólít meg, hiszen a nemzetközi és a hazai trendek is azt mutatják, hogy a gyermekpszichológia a lélektan egyre népszerűbb ága. A gyakorló szülők idejébe azonban sokszor nem fér bele, hogy több száz oldalas könyveket olvassanak végig a témában, ezért gyakran az interneten tájékozódnak, ahol a források hitelességét nem mindig lehet ellenőrizni. Az olvasók számtalan módszert és utat ismerhetnek meg neves szakértők segítségével, közben pedig saját maguk is részesei lesznek egy önfejlesztési, önismereti folyamatnak

 

HelloBabay! - cslád születik

A szülés előtt álló, illetve a már a szülés után lévő kismamáknak szóló HelloBaby! magazin 2008 óta van jelen a magyarországi médiapicon. A magazin támogatja tanácsaival a kisgyermekes anyukákat és a babára vágyó párokat. A szakmai hitelességnek és az informatív tartalomnak köszönhetően, azok az anyukák, akik már a babatervezés időszakában is olvasók voltak, előszeretettel és bizalommal keresik kiadványunkat a baba érkezése után is. Olvasóink minden életfázisra találnak nálunk tanácsokat, a fogamzástól egészen a kisgyermek 3 éves koráig.
 

Kreatív ötletek Special: Karácsonyfadíszek

A gyermekeknek szóló barkács magazin már karácsonyi ötletekkel, sok-sok modellel várja az olvasókat. Időszakosan megjelenő magazin, papír ablakdekorációkkal, egy-egy téma köré csoportosítva. Csak vágás és ragasztás, nem kell komolyabb kézügyesség hozzá. Szeret színes papírral munkálkodni? Jópofa ablakképek és más papírból készült lakásdíszek, melyeket könnyedén elkészíthetnek felnőttek és gyerekek is a mintaíven található motívumokról átmásolva.

 

Praktika: Varrás - lakásdekoráció, játékok, divatkiegészítők

A magazin hiánypótló tartalommal kedveskedik a varrás szerelmeseinek. Fókuszában a home dekor tartalom áll: a megvarrható, egyedi otthon dekorációs ötletek, gyerekjátékok és kiegészítők elkészítését mutatja be. Emellett gyerek- és női divat témakörben nyújt megvalósítható ötleteket. A magazin egyedisége a fázisfotókkal történő részletes útmutatás, amely segítségével könnyebben elkészíthetőek a bemutatott alkotások kezdők és haladók számára egyaránt. Az útmutatók mellett pedig szabásminta áll az olvasók segítségére, hogy igazán önfeledten merülhessenek el az alkotásban. A Varrás magazin tartalmának alapját az egyik legnépszerűbb európai kézműves magazin, a Simply Sewing adja, amely neve egybe forr az egyediséggel és magas minőséggel.

Varrás & divat

A lap fókuszában a könnyen elkészíthető, mégis látványos darabok állnak. A kortalan divatdarabok mellett szakmai fogásokat mutat be a magazin. Értelmezhető szabásminták, egyszerűen megvarrható nagyszerű ötletek jellemzik a lapot. Olvasóik két fő csoportra oszthatók: egy részük családos hobbivarró, aki rendszeresen készít önmaga és családja részére ruhadarabokat. A célközönség másik fontos bázisa az a fiatal generáció, amely az egyediséget keresi, ezért érdeklődik a varrás iránt. Akik számára fontos a megjelenés, a divat, ugyanakkor a hordhatóság is. Keresik az egyszerű és nagyszerű megoldásokat, amellyel a hétköznapokban hangsúlyozhatják egyéniségüket.