KÖLTÉSZET NAPJA a könyvtárban a GARABONCIÁS együttessel

Szeretettel várunk minden érdeklődőt költészet napi ünnepségünkre április 12-én, csütörtökön 17 órakor a Felnőttkönyvtárba. Vendégünk a Garabonciás együttes, koncertjük címe: Az én szívem játszik. Ünnepeljük együtt a költészetet családi rendezvényünkön!

A Garabonciás Együttes  1991-ben alakult a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. Muzsikánk műfaji meghatározására leginkább az ’énekelt vers’ vagy a ’megzenésített vers’ kifejezéseket alkalmazzák, de a ‘folkzene’, vagy a ‘worldmusic’ elnevezéseket sem szoktuk visszautasítani.

Hangszereink többféle zenei kultúrát idéznek: a populáris műfajok gitárjától kezdve, az európai műzenében és paraszti zenében egyaránt használatos hegedűn és nagybőgőn keresztül, a délszláv népzene tamburájáig, vagy a mandolinig. E sajátos hangszereléssel szólaltatjuk meg általunk nagyra becsült költők verseit, egyfajta szubjektív interpretációval dallá formálva azokat, mint a vágánsok, igricek, lantosok, akik a verseket még énekelve adták elő.

A zene és a költészet ilyetén ötvözése – valljuk – segíthet abban, hogy az irodalom, a versek újra közelebb kerüljenek gyermekhez, felnőtthöz egyaránt. Műsorainkban szívesen játszunk és éneklünk népdalokat is, saját zenei stílusunkhoz igazított feldolgozásokban.

Óvodákban, iskolákban, művelődési házakban, könyvtárakban, templomokban és egyéb kulturális intézményekben játszunk, irodalmi esteken, rendhagyó irodalomórákon lépünk fel. Főként a Dunántúl kisebb-nagyobb településein és Budapesten koncertezünk.

A Garabonciás együttes honlapja >>

Szeretettel várunk minden érdeklődőt költészet napi ünnepségünkre április 12-én, csütörtökön 17 órakor a Felnőttkönyvtárba. Ünnepeljük együtt József Attila születésének 113. évfordulóját, a költészetet, a zenét és a művészeteket!

 

Kapcsolódó linkek: