Vendégünk LACKFI JÁNOS író, költő

Szeretettel várunk mindenkit november 9-én (csütörtökön) 17 órakor író-olvasó találkozóra a Felnőttkönyvtárba. Vendégünk Lackfi János, az író beszélgetőtársa Kurucz Gergely lesz.

Vendégünk

LACKFI JÁNOS

író, költő

november 9-én, csütörtökön 17 órakor

beszélgetőpartnere: Kurucz Gergely

 

"Mindenesetre úgy semmiképp sem vihetjük közelebb a diákokhoz az irodalmat, ha az élő szerzőket kiseprűzzük az iskolafalak közül. Minél kevesebb az elidegenítő elem, annál jobban tud meghökkenteni, megnevettetni, megríkatni, egyszóval hatni az irodalom." (port.hu - Az irodalom igen is házikolbász)

 

"Így érzem jól magam, hogy sok mindent csinálok. Ha a pályámat tekintjük, először verseket kezdtem írni, de párhuzamosan mindig publikáltam prózát is. A költészet mesterségét hamarabb kitanultam, elbeszélni még most is tanulok. Nagy tételben prózát olvastam gyerekkoromban, folytatásos indiánregényt meséltem éjszaka a sötét szobában a tesóimnak, huszáros képregénysztorit rajzoltam tizenévesen, mégis beelőztek a versek. Mostanában aztán, – talán mert átléptem a mágikus negyvenest -, egyre jobban foglalkoztat a próza. Közben sokat tanítok, vidéki fellépésekre járok, óvodákba, iskolákba, idősek otthonába, beszélek a versről. Immár tizenötödik éve dolgozom oktatóként a Pázmányon. A fotózás pedig…botcsinálta fotós vagyok, de sok örömöm telik a dologban." (kultography.hu - Egy reneszánsz ember kalandozásai "irodalmi láthatósági mellényben)

 

Kapcsolódó linkek: