Királyi házak - Útikönyvek - Assassin's Creed - képes ajánló

Nyáron is újdonságokkal várjuk olvasóinkat. Újabb könyvekkel, könyvsorozatokkal gazdagodott könyvtárunk. A Királyi házak történelmi könyvsorozat hiányzó köteti, az Assassin's Creed sorozat kötetei és a legújabb kiadásban elérhető útikönyvek már kölcsönözhetők könyvtárunkból.

KIRÁLYI HÁZAK

A Gabo Kiadó 1998-ban indította el Királyi Házak című történelmi könyvsorozatát. A kötetek híres uralkodók, családok, történelmi személyiségek életébe enged bepillantást az ókortól egészen napjainkig. Olvashatunk többek között Nagy Konstantinról, Mária Teréziáról, Erzsébet királynéról, s Vilmos és Harry hercegről is.

 


ASSASSIN'S CREED

Az Assassin's Creed könyvsorozat az azonos című videójáték-szérián alapul. Magyarországon a Fumax Kiadó gondozásában jelenik meg, 2011-től. A regényekben több, az Asszaszin Rendbe tartozó orgyilkost ismerhetünk meg, akik titkos háborújukat vívják ősi ellenségeikkel, a Templomosokkal.

 


ÚTIKÖNYVEK

Az útikönyvek lényeges információkat összefoglaló, kisebb terjedelmű művek, egy-egy földrajzi területről. Fő különbség az útleírás és az útikönyv között, hogy míg előbbi szubjektív élmények leírása, utóbbi objektív és általában sok ember számára fontos szempontokat vesz figyelembe. Új könyveink - többek között- a következő kiadók kiadványai, sorozatok tagjai: Berlitz, Lingea Felfedező, Cartographia, Marco Polo, Utazzunk Együtt.