X, Y, Z generációk és az olvasás - Vendégünk Tari Annamária pszichológus

MEGHÍVÓ: Az Országos Könyvtári Napok 2016 keretében október 4-én, kedden 18 órakor szeretettel várunk minden érdeklődőt Tari Annamária pszichológus előadására, aki több könyvet is írt ebben a témában: Y generció, Z generáció és a legújabb kötete #YZ Generációk online címmel jelent meg 2015-ben.

Az „X, Y, Z generáció” kifejezések mit jelentenek?

A generáció-elmélet két amerikai szerző, William Strauss és Neil Howe nevéhez fűződik. Generations című könyvükben az amerikai történelmet az egymást követő generációk történeteként tekintik végig, és azt állapítják meg, hogy egy adott generáció tagjai nagyon hasonló világlátással és értékrenddel rendelkeznek.

Az utóbbi években ezek a fogalmak Magyarországon is elterjedtek, Tari Annamária pszichológus több könyvet is írt ebben a témában: Y generció, Z generáció és a legújabb kötete #YZ Generációk online címmel jelent meg 2015-ben.

 

A ma élő generációk az elmélet szerint:

X generáció (1960–70-es évek) NOMÁDOK

Y generáció (1980–90-es évek) HŐSÖK

Z generáció (2000-es évek) MŰVÉSZEK

 

"Az X generáció tagjai a hosszú, kemény munka révén képzelték el az előbbre jutást, míg az Y és Z- fiataljai arra várnak, hogy „a világ meglássa milyen csodálatosak”. "Az Y és a Z számára már természetes a virtuális világ, de sajnos sokan közülük nem tudják összeegyeztetni az online és offline életüket. A vágyaik és a valóság közötti szakadékot sokszor áthághatatlannak érzik, és nagyon erősen jellemző rájuk a létbizonytalanság. Szoronganak, csalódottak, otthon ülnek és várják, hogy a  világ felfigyeljen rájuk, visszaigazolja azt, amit a szüleiktől hallottak: hogy csodálatosak."

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt október 4-én, kedden 18 órakor a Felnőttkönyvtárba!

Az előadást követően könyvvásárlási lehetőség és dedikálás!

A rendezvény ingyenes!

Az ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK 2016 további programjai  >>>

 

 

Kapcsolódó linkek: