Útikönyv otthonülő utazóknak - mulatságos és hihetetlen

A föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája című könyvről

Úttőrőr erőmű a Mátrában Úttőrőr erőmű a Mátrában A Showder Clubból, vagy a Dunaújvárosi Főiskola Dumaszínházból már jól ismert stand up comedy képviselői: Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely és Pataki Balázs szabadon szárnyaló fantáziáját és kitűnő humorát gyúrta össze egy „hihetetlen” extrém útikönyvbe. Földrészeken keresztül egy felejthetetlen kalandtúrára invitálja az olvasót, amelyen felfedezheti a világ, egy híján száz „elfeledett” csodáját, eljuthat soha nem látott, meg nem épített helyekre, betekintést nyerhet Európa titkaiba, és megfejtheti az eddig ismeretlen rejtélyeket. Ez a rendhagyó kalauz minden egyes látnivalót pontos adatokkal, eredményekkel, abszurd történetekkel, bolondos és őrült képekkel mutat be. A színes, montázsszerű képeket, ha jobban szemügyre veszünk, egyből beugorhatnak a Monty Python-ék mesterműveit, kísérő Terry Gilliam-féle illusztrációk. Még nem járt a Melegszendvics-szigeteken?

A bolíviai fülzsíszobrok A bolíviai fülzsíszobrok Nem tudja, hol van Puzzantino városállam? Nem látta még a Nőnap-szigeteki szobrokat? Nem tudja kik az igazságos hidegburkolók? Nem tudja mi a Sátán Furdancsa? Meg akarja fejteni a Charlie Chaplin-kódot? Még nem olvasta a vizeletírásos emlékeket? Kíváncsi, hogy hol volt Halászpilis és hogy mi lett a honfoglalás kori gyopár népcsoporttal? Ha belefáradt a felfedezésekbe, pihenés képpen könnyed, pikáns történetet olvashat a budapesti bingólázról, megtudhatja, hogy hogyan kell használni az összecsukható, hordozható, ősmagyar Gödröt, ellátogathat az egysejtű állatkertbe, majd megcsodálhatja a bolíviai fülzsírszobrokat is.

 

„Budapesten működik hazánk gyopár-magyar egytannyelvű kisebbségi gimnáziuma, mivel gyopár nyelv sohasem alakult ki. (A törzs tagjai egészen a 20. századig többnyire testszaguk változtatásával továbbították az üzeneteket.) A futárok, akik óránként 4-5 kilómétert is tudtak ásni, felvették magukra a feladó által küldött szagot és érkezéskor a címzett csak megszagolta őket. Ismerték már az elsőbbségi postát is, ilyenkor a futár olyan büdös volt, hogy már egynapi ásóföldről is meg lehetett érezni a szagát.”  

„Az izraeli külügyminiszter az ENSZ-ben felhívta a figyelmet a mdinai titkos repülőszőnyeg fejlesztésére, amivel lehetőség nyílhat a terrorista szőnyegbombázásokra."