Ray Loriga: Égből pottyantak

Megjelent az Európa Kiadó Modern Könyvtár sorozatának új kötete

"Ha az ember bátyja megöl valakit, az elég kemény", mondja a történet narrátora, aki az anyjával együtt valóságos médiasztár lett, miután a testvére lelőtt egy biztonsági őrt. Hogy miért? Mert talált egy pisztolyt, amelyben ráadásul három golyó is volt, és a biztonsági őr ok nélkül szemétkedni kezdett vele. Aztán beugrott egy kocsiba, amelyben hátul egy fiatal lány ült... és vele együtt elhajtott.
S miközben őt a rendőrség üldözi, az öccsét és az anyját a tévések meg az újságírók: ez az új nagy sztori - ráadásul a gyilkos fiú gyönyörű, mint ahogy az anyja is, akinek egy magazin még azt is felajánlja, hogy meztelen képeket közölne róla.
A fiú - már a lány nélkül, akivel elvesztette a szüzességét, s akibe talán bele is szeretett - végül egy tengerparti strandon találja magát. S körben mindenütt rendőrök...

"- Egész nap nem csinálsz semmit?
- Hagyj békén, miért, szerinted mit csináljak? Itt vagyok a strandon. Most éppen ezt csinálom, itt vagyok a strandon. Te mit csinálsz, ami olyan fontos volna?
- Én olvasok.
- Nem semmi.
Vegyük figyelembe, hogy én akkor még gyerek voltam. De most már sokat olvasok.
- Te nem tudod, de olvasni a legjobb dolog a világon."

Ray Loriga 1967-ben született Madridban. Prózaíró, filmforgatókönyv-író és filmrendező. 1992-ben jelent meg első regénye - s attól kezdve egy új nemzedék kultikus írója lett. Az 1995-ben megjelent Égből pottyantak már a nemzetközi sikert is meghozta Loriga, az író és filmrendező számára: a kisregényből 1997-ben La pistola de mi hermano (A bátyám pisztolya) címmel forgatott filmet.

Jelent a filmből Jelent a filmből